• KENYATAAN QARADHAWI

    "Wahai saudaraku, Allah adalah Tuhan sekelian alam seluruhnya, Tuhan orang Islam dan Tuhan orang Kristian. Surah terakhir di dalam Al-Quran ada menyebut : ((Katakanlah! (wahai Muhammad) Aku berlindung dengan Tuhan sekelian manusia, Yang Menguasai sekelian manusia!))..bukan Tuhan orang Islam sahaja atau Tuhan Arab sahaja, atau Menguasai Arab sahaja ….) Kemudian beliau(Al-Qardhawi) bertanya: Oleh itu kenapakah perkara ini menimbulkan kemarahan wahai orang-orang (Islam) Malaysia? - Kata Qaradhawi di masjid Umar bin Al-Khattab, Doha pada 22 Jan 2010 - Kenyataan Qaradhawi
  • Advertisements

Chua Soi Lek

Bekas Menteri Kesihatan

PUTRAJAYA: “Kesilapan besar saya sejak datang ke Kuala Lumpur ialah untuk melaksanakan tugas saya sebagai Menteri Kesihatan dan naib presiden MCA,” kata Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, yang meletakkan jawatan sebagai Menteri Kesihatan dan semua jawatan parti semalam setelah mengakui bahawa beliau adalah lelaki dalam aksi seks rakaman DVD, salinan cakera itu disebar luas di Johor.

Ahli politik berusia 60 tahun itu berkata lawatan beliau untuk memeriksa kemudahan kesihatan di seluruh negara dan menemui anggota akar umbi parti memberikan spekulasi bahawa beliau ada agenda politik, dan menjadi sasaran orang ramai untuk menjatuhkan karier politiknya.

“Sebagai Menteri Kesihatan dan naib presiden MCA, saya terpaksa pergi ke seluruh negara untuk mengetahui kemudahan perubatan dan membolehkan anggota MCA mengenali saya kerana saya adalah muka baru dalam politik peringkat nasional.

(Dr Chua ialah anggota Exco kerajaan Johor sebelum menjawat jawatan menteri persekutuan tiga setengah tahun lepas).

“Saya merasa bangga telah melawat lebih 100 hospital dan lebih 50 kemudahan kesihatan semasa saya menjawat jawatan menteri selama tiga setengah tahun,” katanya pada persidangan akhbar di luar jadual di Kementerian Kesihatan di sini hari ini.

Terdapat 131 hospital kerajaan di negara ini.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: