• KENYATAAN QARADHAWI

    "Wahai saudaraku, Allah adalah Tuhan sekelian alam seluruhnya, Tuhan orang Islam dan Tuhan orang Kristian. Surah terakhir di dalam Al-Quran ada menyebut : ((Katakanlah! (wahai Muhammad) Aku berlindung dengan Tuhan sekelian manusia, Yang Menguasai sekelian manusia!))..bukan Tuhan orang Islam sahaja atau Tuhan Arab sahaja, atau Menguasai Arab sahaja ….) Kemudian beliau(Al-Qardhawi) bertanya: Oleh itu kenapakah perkara ini menimbulkan kemarahan wahai orang-orang (Islam) Malaysia? - Kata Qaradhawi di masjid Umar bin Al-Khattab, Doha pada 22 Jan 2010 - Kenyataan Qaradhawi
  • Advertisements

Anwar kecam sikap biadap

Ketua Pembangkang di Parlimen, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengecam tindakan biadap dan ganas yang dilakukan Pemuda Umno terhadap Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh di Pintu lif Blok Utara (Menara), perkarangan Banguna Parlimen semalam.

Bergaduh, saling tuduh menuduh antara Ahli Parlimen dengan Pemuda Umno...

Bergaduh, saling tuduh menuduh antara Ahli Parlimen dengan Pemuda Umno...

Beliau berkata adalah tidak wajar menjadikan keganasan dengan mengugut Ahli Parlimen kerana sebagai satu permulaan dikhuatiri budaya tersebut akan berkembang jika tidak ditangani segera.

“Kita tidak boleh mengizinkan budaya keras dan biadap mengugut Ahli-Ahli Parlimen dilakukan sewenang-wenangnya apatah lagi di kawasan Parlimen.

“Ini merupakan kemuncak kebiadapan, Hari ini mereka rasa giliran Ahli Parlimen Bukit Gelugor, kita tidak tahu mungkin esok hari kita,” kata beliau pada sidang media di Lobi Parlimen.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: