• KENYATAAN QARADHAWI

  "Wahai saudaraku, Allah adalah Tuhan sekelian alam seluruhnya, Tuhan orang Islam dan Tuhan orang Kristian. Surah terakhir di dalam Al-Quran ada menyebut : ((Katakanlah! (wahai Muhammad) Aku berlindung dengan Tuhan sekelian manusia, Yang Menguasai sekelian manusia!))..bukan Tuhan orang Islam sahaja atau Tuhan Arab sahaja, atau Menguasai Arab sahaja ….) Kemudian beliau(Al-Qardhawi) bertanya: Oleh itu kenapakah perkara ini menimbulkan kemarahan wahai orang-orang (Islam) Malaysia? - Kata Qaradhawi di masjid Umar bin Al-Khattab, Doha pada 22 Jan 2010 - Kenyataan Qaradhawi
 • Advertisements

Rais Yatim puji Presiden dan Timbalan Presiden PAS

Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Dr Rais Yatim pula membidas sikap DAP dan PKR yang tidak setuju dengan tindakan Pas untuk mewujudkan kerajaan perpaduan.

Rais berkata, beliau percaya Pas mempunyai pendirian sendiri dan berpendapat DAP serta PKR tidak perlu memberi nasihat kepada Pas.

“Soal perpaduan harus diutamakan semua parti politik di negara ini dan jangan kita merendahkan pandangan mana-mana pihak berhubungnya (perpaduan).

“Siapa yang tidak suka perpaduan harus dianggap sebagai tidak mempunyai pendirian politik yang membina untuk Malaysia. Saya memberi penghargaan yang amat tinggi kepada Abdul Hadi dan timbalannya, Nasharuddin Mat Isa di atas pandangan jauh mereka,” katanya.

Kerajaan perpaduan berasaskan satu parti pemerintah tanpa pembangkang, tidak baik untuk politik negara, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata, negara memerlukan pembangkang bagi memberi keseimbangan terhadap pentadbiran kerajaan yang memerintah supaya ada pihak membuat teguran.

“Ini sesuatu yang tidak sihat… tanpa pembangkang adalah umpama seseorang itu tidak mempunyai cermin untuk melihat sama ada dia cantik atau tidak,” katanya selepas merasmikan pelancaran dan demonstrasi produk petroleum dari sisa plastik oleh Greenbase Utama Sdn Bhd di sini, semalam. – Berita Harian 10 Jun 2009

Advertisements

2 Respons

 1. […] lain: Rais Yatim puji melangit Presiden dan Timbalan Presiden PAS “Siapa yang tidak suka perpaduan harus dianggap sebagai tidak mempunyai pendirian politik yang […]

 2. Pengajian Kitab bersama Sheikh Muhamad Fuad Kamaluddin(Ahli Majlis Fatwa N.Sembilan),
  Hari ini di Surau Kemensah Heights
  Muslimin & Muslimat semua dijemput hadir,
  Tarikh : 16 JUN 2009 (SELASA – MALAM INI)
  Masa : Lepas Solat Maghrib & Bacaan Ratib Al-Haddad
  Tempat : Surau Kemensah Height, belakang Zoo Negara.

  http://pondokhabib.wordpress. com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: