• KENYATAAN QARADHAWI

    "Wahai saudaraku, Allah adalah Tuhan sekelian alam seluruhnya, Tuhan orang Islam dan Tuhan orang Kristian. Surah terakhir di dalam Al-Quran ada menyebut : ((Katakanlah! (wahai Muhammad) Aku berlindung dengan Tuhan sekelian manusia, Yang Menguasai sekelian manusia!))..bukan Tuhan orang Islam sahaja atau Tuhan Arab sahaja, atau Menguasai Arab sahaja ….) Kemudian beliau(Al-Qardhawi) bertanya: Oleh itu kenapakah perkara ini menimbulkan kemarahan wahai orang-orang (Islam) Malaysia? - Kata Qaradhawi di masjid Umar bin Al-Khattab, Doha pada 22 Jan 2010 - Kenyataan Qaradhawi

Gambar Sekitar Himpunan Mansuhkan ISA, 1 Ogos 2009

KEMASKINI:
HimpunanbantahISAberjaya7

HimpunanbantahISAberjaya8
ORANG ramai yang menyertai perhimpunan Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) bertempiaran menyelamatkan diri apabila anggota Pasukan Simpanan Persekutuan melepaskan gas pemedih mata berhampiran Masjid Negara semalam. Kira-kira 10,000 orang menyertai perarakan itu di beberapa lokasi di ibu negara hari ini termasuk Jalan Tuanku Abdul Rahman dan Masjid Jamek. – Sumber mstar

HimpunanbantahISAberjaya3

HimpunanbantahISAberjaya

HimpunanbantahISAberjaya1

HimpunanbantahISAberjaya2

HimpunanbantahISAberjaya4

HimpunanbantahISAberjaya5

HimpunanbantahISAberjaya5a

HimpunanbantahISAberjaya6

9 Respons

  1. sekarang kita buat himpunan hapuskan ISA…. himpunan hapuskan FRU juga harus dilakukan… mereka golongan yang tidak berhati perut.. membuat kefasadan dan kezaliman yang tidak boleh dimaafkan serta menjadi “anjing kerajaaan”…. Ya Allah… hancurkanlah musuh-musuhMu itu dengan selumat-lumatnya..

    • Maaf komen tak sesuai disiarkan. Cakap Bahasa Melayu biar beradab dan susila. Di sini bukan tempat menyumpah-nyumpah. Harap maaf.

  2. dasyat gak yer…yang ari tu PPSMI pun camni gak…this phenomena triggered when DSAI was arrested back in 1997 or 1998 i cant remember..then the demonstration is sort of a platform for the people to voice their dissatisfaction… i think if the government is willing to listen then there’ll be no demonstration…aper to all the demonstrators, do take care of yourselves with mask and towels…

  3. tahniah untuk kita semua! Tahniah untuk demonstran! Lawan tetap lawan!!!

  4. aku antara 500 lebih yg ditahan. pukul 12 dah kena tahan. diorang bawak pergi markaz besar pasukan gerakan am di cheras, tp diorang tak sentuh pun kitaorang. just ambik statemant jer..alhamdulillah pkul 7 petang diorang bebaskan dan hantar kami ke stesen bandar tasek selatan.

  5. Malaysia negara demokrasi, gunalah cara lain untuk bagi pandangan. Bukan senang nak jadi pemerintah, banyak hati nak kena jaga.. keputusan untuk buat macam tu pada perusuh semalam adalah cara terbaik, untuk jadikan pengajaran kepada group lain.

  6. Jadual Pengajian Ilmu Syeikh Fuad bula ogos 2009

  7. Jangan salahkan FRU.Mereka hanya jalankan tugas.Mereka juga makan gaji untuk menyara anak bini seperti kita. Berjuanglah dengan ikhlas semata-mata utk kebaikan semua.Kalau semata-mata politikk peribadi hancurlah Malaysia yang aman damai ni.Kadang-kadang bersyukurla kita dengan negara kita sendiri.Cubalah melawat kemboja,myanmar,indonesia atau patani.Kita akan jadi manusia yg lebih bersyukur.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: